Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Piercing na krku

Piercing dokáže ozdobit vaše tělo mnoha různými způsoby. Můžete si vybrat nejen místo, kam ho umístíte, ale také si můžete zvolit z široké nabídky šperků. Pokud ale chcete piercing, který jen tak někdo nemá, nejvhodnější je zkombinovat obě tyto možnost. Přemýšlíte o piercingu na krk? Poradíme vám, jaký vybrat a kam ho umístit.

Typy piercingů na krk

Krk je velice specifické místo a neposkytuje příliš mnoho prostoru pro klasický piercing. Pokud si tedy chcete zkrášlit krk, budete muset sáhnout po piercingu, který je veden pod kůží.

Záleží na tom, který typ vám více vyhovuje, ale na výběr máte ze dvou možností: mikrodermální piercing nebo surface .

Mikrodermální piercing na krku

Mikrodermální piercing je podkožní implantát. Anglicky se též nazývá dermal anchor, což v překladu znamená podkožní kotva.

Tento typ piercingu není o mnoho složitější než klasický. Je třeba ale vyhledat zkušeného piercera, který jej nedělá poprvé.

Při microdemalním piercingu nejprve piercer vytvoří otvor pro vložení základny piercingu. Základna se vkládá pod kůži a má tvar obráceného písmene T. Vodorovná ploška základny (tzv. kotva) je umístěna pod kůží a z ní vyčnívá šroubovací závit. Do něj můžete zašroubovat jakýkoliv šperk.

 

kulaty-sperk-mikrodermal (1)kulaty-sperk-mikrodermal (1) mikrodermal-kaminek mikrodermal-hrot
Kulatý šperk na mikrodermální piercing
 
Šperk na mikrodermální piercing s kamínkem
 
Hrot na mikrodermální piercing

 
 

Mikrodermální piercing můžete umístit prakticky kdekoliv. Jeho výhodou je, že vyčnívá z kůže pouze jednou stranou, takže nemá žádné omezení pro aplikaci.

Velmi zajímavé umístění je na zátylku. A to i třeba několik mikrodermálních piercingů nad sebou nebo vedle sebe.

Zajímavé umístění je také například na boku krku pod ušima nebo třeba v blízkosti klíčních kostí.

 

Surface piercing na krku

Surface je typ piercingu, který je veden pod kůží, ale oba jeho konce vyčnívají ven. Na těchto koncích jsou obvykle umístěny kuličky, kamínky nebo hroty.

Vizuálně může působit stejně jako dva mikrodermální piercingy vedle sebe. Rozdíl je však v tom, že mezi oběma konci vede pod kůží tyčinka.

surface
surface piercing

Surface piercing se umisťuje obvykle tam, kde je kůže plochá a je minimálně namáhána. Je možné jej tedy umístit například na zadní část krku v oblasti páteře. V takovém případě bývá nazýván “oskar piercing”.

Pokud jste se rozhodli pro surface piercing, je vhodné, abyste měli nějakou předchozí zkušenost s hojením piercingů a jejich přijmutí vaším tělem. U surface totiž může dojít k jeho odmítnutí a postupnému vytlačování z těla směrem ven. Hojení takového piercingu je velmi obtížné, tělo se jej v podstatě neustále snaží vypudit, takže vám nakonec možná nezbyde nic jiného než piercing zcela z těla odstranit.

Surface na zátylku je přesto jeden z mála, který je možné zcela zahojit.

 

Pokud toužíte po piercingu na krku, je nejlepší volba mikrodermální, který se snadněji hojí a díky tomu, že je možné jej umístit prakticky kdekoliv na těle, v různých vzdálenostech i seskupeních, dosáhnete tak jedinečného piercingu, který vaše tělo dokonale ozdobí.