Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Aplikace piercingu v létě? Ano nebo ne?

Salóny a studia konečně otevřely, jedou v plném proudu a vy přemýšlíte nad novým piercingem? V tomto článku se dozvíte, proč by si s aplikací pospíšit, než se opravdu oteplí a začne léto.

Sluníčko, teplo, dovolené. Od května do září jsou právě ty měsíce, kdy nás nejvíce láká ukazovat své ozdoby na těle. Tetování a odhalené piercingy na koupalištích a u moře už nejsou vůbec neobvyklou podívanou. Jak to ale je s aplikací a hojením čerstvých piercingů v letních měsících?

Nejideálnější samozřejmě je, si nový piercing nechat píchnout v období do konce dubna a poté až zhruba od září, někdy i později. Pokud ale aplikaci piercingu v těchto měsících nestíháte, zvolte na léto raději piercing, který nemá dlouhou dobu hojení.

A se kterými počkat? Například velmi oblíbený „letní“ piercing pupíku se hojí šest až devět měsíců a někdy i déle. Takže s tím raději počkejte až na zimní období, aby se do léta mohl v pořádku zahojit a neznepříjemnil letní dovolenou. Piercing bradavek se hojí dokonce až rok. Cheeky (piercingy ve tváři) mají dobu hojení nejméně devět měsíců, takže jejich aplikaci se zkuste v létě taky nejlépe vyhnout. Výjimkou jsou mikrodermály v obličeji, ty si můžete nechat aplikovat, i když je teplo, takže pro netrpělivé ideální volba.

    

Pro správné hojení nového piercingu je velmi důležité se po jeho aplikaci vyhnout vodě a opalování, což je pro většinu z nás ta nejzábavnější část léta. Ale zejména rybníky i bazény, které na první pohled vypadají čistě nebo jsou chlorované, obsahují bakterie, které by se mohly do čerstvého vpichu dostat a pěkně pozlobit. Prodloužila by se pak doba hojení piercingu, v horším případě se vpich zanítí infekcí. I pro milovníky koupání v moři máme špatnou zprávu. Slaná voda sice může piercingový kanálek „dezinfikovat“, ale také se do něj mohou dostat zrníčka písku, která hojení znepříjemní a prodlouží. Pokud se i přes to chcete s novým piercingem v létě zchladit ve vodě, po vlastním uvážení si můžete piercing přelepit voděodolnou náplastí. Ale pozor, hned jak ji sundáte, vpich očistěte sterilním solným roztokem!

A co správná péče a hygiena? Ta je při čerstvém piercingu (a to samozřejmě nejen v létě) vzhledem k nadměrnému pocení kůže, prachu a horku nejdůležitější! Pokud plánujete v létě sportovat, vždy se po takovéto aktivitě osprchujte a ošetřete piercing sterilním solným roztokem

Všeobecně tedy doporučujeme s těmito piercingy počkat na podzimní, zimní nebo jarní měsíce. V létě je čas si užívat volna, sluníčka a zábavy, a ne mít potíže se špatně se hojícím piercingem. Pokud ale nechcete čekat a piercing si necháte v létě apikovat, rozhodně nepodceňujte následnou důkladnou péči.

Na piercing se můžete objednat i do našeho piercingového studia v Brně, které je součástí naší prodejny Atreya.