Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Piercing a make-up: Jak se líčit s piercingem?

Jste milovníci make-upu, ale zároveň i piercingů v oblasti obličeje? V následujícím článku se dozvíte, jak se správně líčit, pokud máte například čerstvý mikrodermal, nostril nebo piercing v obočí.

 

Určitě si říkáte, že na tom přece není nic složitého. Když si nanášíte make-up, tak se prostě jen vyhnete nejbližší oblasti vpichu. Není to ale úplně pravda. I když produkty nanesete tak, aby nebyly v těsné blízkosti piercingu, a vše zafixujete speciálním sprejem, během dne se může i tak celý make-up „hýbat“ (když mluvíte, potíte se atd.) a dostat se tak do čerstvé rány. Doporučujeme tedy líčení nanášet ve vzdálenosti více jak 1 cm od piercingu. Ano, víme, teď to může znít trochu podivně. Stačí si ale vzít beauty blender nebo jinou houbičku na make-up a výrazný přechod mezi make-upem a kůží zapracovat do ztracena.

 

Jak ale na sypké produkty jako třeba bronzer, tvářenku nebo pudr? Nejideálnější je si při aplikaci prášivých líčidel čerstvý piercing zakrýt, aby se k němu drobné částečky nedostaly, a následně postupovat stejně jako při nanášení make-upu a výsledný vzhled doupravit houbičkou. Nezapomeňte, že je potřeba si zakrýt i uši v případě, že máte čerstvý piercing na těchto místech. Většina sypkých produktů se totiž dostává až do oblastí uší.

   

Na odstranění make-upu doporučujeme micelární vodu. Tady ale taky pozor! Může se stát, že se vám vlákna z klasického odličovacího tampónku zachytí o piercing a začnou dělat neplechu. Raději použijte vatové tyčinky, kterými odstraníte líčidla z okolí piercingu precizněji a šetrněji nebo rovnou látkový tampónek.

 

A co hojící se piercing a rtěnky, lesky a balzámy? Tomu všemu se vyhněte, dokud se vám vpich zcela neuzdraví. Důležité je to hlavně u piercingů jako je vertical labret, vertical philtrum a inverse vertical labret. Pokud trpíte na vysušené rty, po dobu hojení odložte balzámy a více se hydratujte pitím vody. Po zahojení piercingu lze rty líčit tak, že vše pokryjete rtěnkou nebo leskem a následně vatovou tyčinkou odstraníte barvu ze šperku. Pokud máte segment s otevíráním, můžete piercing jednoduše sundat, nalíčit rty a poté jej opatrně dát zpět.

      

Jakmile se piercing zcela zahojí, máte vyhráno! Můžete se pak bez obav líčit tak, jak jste zvyklí, bez ohledu na piercing. Nezapomeňte ale, že se na šperku budou produkty usazovat, takže je důležité jej čas od času očistit, aby neztratil lesk a nevypadal „upatlaně“. Nejlepší je, si z čištění piercingu udělat rutinu stejně tak, jako když se každý den před spaním odličujete.

 

Teď už víte, jak na make-up ve spojení s čerstvým piercingem a jak se o něj starat, aby se vám v pořádku zahojil. Snad jsme vám poradili a třeba i inspirovali k vytvoření nějakého nevšedního make-upu doplněného šperkem.

 

zdroje obrázků: pinterest.ca, rebelbod.com, instagram.com/deathra_