Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Jak pečovat o piercing v pupíku

Ať už se prozatím pouze chystáte pořídit si nový piercing v pupíku, nebo už se pár dní z něj těšíte, určitě vás zajímá, jak se o něj správně starat, aby se rychle a bez komplikací zahojil. Sepsali jsme pro vás tipy na péči o piercing v pupíku. Přečtěte si náš článek a váš nový piercing se vám bude bez problémů hojit před očima!

 

Jak moc bolí piercing pupíku?

Pokud se teprve na nový piercing chystáte, určitě vás zajímá, jak moc jeho propíchnutí bolí. Jako u každého piercingu, záleží i u toho v pupíku, jakou máte hranici bolestivosti. Obecně je ale možné říct, že propíchnutí pupíku je jedno z méně bolestivých a trvá jen pár okamžiků.

Piercer fixou naznačí, kudy povede vpich a následně jej propíchne jehlou s dutou kanylou. Do opačného konce kanyly nasadí náušnici a protáhne kanylu dírkou zpět. Potom už jen zašroubuje šperk a vaše nová chlouba je na světě.

Jak dlouho se hojí piercing v pupíku?

Tahle otázka vás určitě zajímá nejvíce. Piercing v pupíku se hojí poměrně dlouho. Pokud budete mít velké štěstí a vaše tělo ho přijme snadno, zahojí se vám během několika týdnů. Obvyklá doba hojení je však až půl roku.

Kvůli delší době hojení je vhodné aplikovat nový piercing v pupíku začátkem podzimu, tedy v září, říjnu nebo listopadu. Nejen, že se pokožka touto dobou tolik nepotí, ale také pravděpodobně nehrozí, že byste si v následujícím půl roce užívali vodních radovánek v rybnících nebo řekách, takže nemusíte mít strach ani z případných infekcí.

jak-se-starat-o-piercing-v-pupiku-e1541431820635

 

3 tipy, jak se starat o piercing v pupíku

1. Čím piercing v pupíku čistit

Čerstvý piercing v pupíku nevyžaduje žádné zvláštní mastičky či krémy. Nejvhodnější k pravidelnému čištění je sterilní solný roztok.

Solný roztok připravovaný v domácích podmínkách je již překonané doporučení, jelikož je zde velké riziko křížové kontaminace čerstvého vpichu aditivy ze soli, nebo nečistotami a bakteriemi z okolí.

2. Jak často čistit piercing

Piercing v pupíku vyžaduje pečlivou a dlouhou péči. Pokud chcete, aby se vám vpich hojil rychle a bez problémů, měli byste jej čistit po dobu prvních třech měsíců zhruba 2× - 3 x denně.

Pokud se vám do té doby piercing nezahojí, stačí jej v následujících měsících čistit už jen 1× denně. Piercing v pupíku se může hojit půl roku i déle. Buďte proto trpěliví a čištění nevzdávejte. I když se to tak nemusí zdát, hojení tím urychlíte.

3. Jak čistit piercing v pupíku

V prvních týdnech se pokuste na nový piercing co nejméně sahat a zbytečně s ním nepohybujte v ráně. Pravděpodobně to bude těžké, protože si svou novou chloubou budete chtít osahat, ale vydržte to. Díky tomu předejdete případným zánětům a infekcím.

Kolem nové rány se budou tvořit žluté usazeniny. Nemusíte se jich lekat. Jedná se o tkáňový mok. Piercing v pupíku očistěte solným roztokem a šetrně usazeniny setřete sterilní gázou. Vata není vhodná, jelikož se vlákna mohou usadit na šperku a dostat se do vpichu.

První týden po vpichu si ránu můžete přelepovat gázou, abyste ji chránili před mechanickým poškozením i infekcemi. Vyhněte se dlouhému namáčení piercingu ve vodě – v ideálním případě se tedy nekoupejte, ale pouze sprchujte.

 

Jaký si vybrat typ šperku?

Piercing do pupíku je možné aplikovat ze všech směrů kolem pupíku – tedy skrz horní, spodní i boční převisy kůže. Nejčastěji se aplikuje shora.

Pro nový piercing doporučujeme jednoduchý šperk s kamínkem nebo kuličkou, vyrobený z titanu, který nebude zbytečně ránu dráždit. V případě návštevy piercingového studia je šperk většinou již zahrnutý v ceně.

piercing-do-pupiku-s-kaminkem
 
Jednoduchý piercing do pupíku s kamínkem


 

 

Jakmile se vám piercing zahojí, můžete si vybrat i zajímavější a zdobnější šperk – například šperky s visací ozdobou, drahým kamenem či jakýkoliv jiný, který vám padne do oka.