Zákaznická podpora:+420 702 431 598info@atreya.cz

Závaží do uší - k čemu je a jak ho nosit

Pomalu, kousek po kousku, pracujete na roztažení vašich ušních lalůčků a přemýšlíte, jakou ozdobou či šperkem byste si mohli udělat radost? Vyzkoušejte netradiční závaží do ucha, které je ideálním doplňkem pro společenské události. Poradíme vám, jaké vybrat!

Roztahování ucha je běh na delší trať. Od klasické náušnicové dírky vede dlouhá cesta. Ať už máte ucho roztažené do požadované velikosti, anebo jste teprve na začátku procesu, můžete ucho ozdobit nejen plugy či tunely, ale také elegantním závažím do ucha.

3

TIP: O tom, jak při roztahování postupovat správně a neublížit si, se dočtete více v článku Jak správně roztáhnout ucho.

Jak vybrat závaží do ucha?

Výběr závaží záleží zcela na vašem vkusu a preferencích. Závaží může mít nejrůznější tvary a může být vyrobené také z nejrůznějších materiálů. Velmi oblíbené jsou přírodniny jako dřevo či drahé kameny, ale setkat se můžete i s kovem či umělými materiály.

1

Většinou je závaží ve tvaru kruhu či spirály, ale není to pravidlem. Tak jako u náušnic či u piercingů se i mezi závažími najdou velmi specificky tvarované kousky.

Různé druhy závaží do ucha mohou, ale také nemusí mít zapínání. Většina druhů závaží se prostě zavěsí na lalůček a díky své váze a gravitaci drží na místě. Setkat se ale můžete i se závažími, která jsou v uchu přichycena pomocí tzv. kreole zapínání.

Při jaké příležitosti je dobré zvolit závaží?

Závaží se hodí jako efektní šperk pro zvláštní příležitosti. Ke svatebním či plesovým šatům budou například vypadat skvěle mosazná závaží s drahými kameny. Pro méně formální události můžete zazářit i s dřevěnými závažími z olivového dřeva v etno stylu

18528-1_lbpc-02018522-2_bp-24918564-1_wk-251

Skvěle ale vypadají i celokovová závaží se zlatou nebo stříbrnou úpravou.

Jde o velmi výrazně šperky, díky kterým zaujmete na první pohled. Snadno můžete okolí ukázat, že roztažený ušní lalůček ozdobený stylovým závažím může být velmi elegantní modifikací.

Na co dát pozor?

Předtím, než si závaží do ucha pořídíte, je dobré mít na paměti to, že se nejedná o šperk pro každodenní parádu. Závaží do ucha je určené spíše pro krátkodobé nošení a zvláštní příležitosti. Pro nošení na dlouhou dobu se nehodí, protože vyvíjí příliš velký tlak na ztenčenou kůži lalůčku a dochází tak k nerovnoměrnému vytahování.

Pro dlouhodobé nošení a pozvolné roztahování zvolte raději některý z roztahováků z naší nabídky.

2

Pokud budete potřebovat poradit s výběrem šperku pro své uši či s čímkoliv jiným, co se týká piercingu a šperků, neváhejte se na nás obrátit na e-mailu info@atreya.cz.